Ons team

Leerkrachten

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Anke Sijmons

Leerkracht groep 4

Hallo allemaal,

Ik ben Anke Sijmons en ik sta dit jaar voor groep 4.
In 1998 ben ik begonnen op basisschool Vijfblad. Met veel plezier stond ik toen voor een kleutergroep. Dat heb ik een aantal jaren gedaan.

Tussendoor heb ik ook nog voor de groepen 3 tot en met 7 gestaan en ik heb op deze manier veel ervaring opgedaan met het werken in verschillende groepen.

Het allerbelangrijkste vind ik dat kinderen goed in hun vel zitten en met veel plezier naar school gaan.
Met een portie humor en begrip kom je dan vaak al een heel eind.

Ook vind ik een goed contact met ouders belangrijk en vind ik het prettig als ouders regelmatig binnenkomen. Voor vragen of gewoon om even bij te kletsen!

Dus bij deze: tot snel!

Afke Jacobs

Leerkracht groep 1-2A

Dag allemaal,

ik ben juf Afke.

Sinds 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs. Dit schooljaar ben ik, samen met juf Maartje, de leerkracht voor groep 1/2A op Kindcentrum Vijfblad.

Met kleuters geniet ik van de dagelijkse dingen en laat ik me verrassen door hun belevingswereld. D.m.v. het werken met thema’s kunnen we kinderen meenemen en laten nadenken over onderwerpen. Het heerlijk om te zien hoe kinderen open en eerlijk zijn en hoe er van elkaar geleerd wordt. Bij de kleuters zijn we veel bezig met taalonderwijs en rekenen. Voorbereidend schrijven (in de vorm van Schrijfdans), bewegend leren, verkeer, muziek, drama, Kwink en Engels staat ook op ons programma. Elk kind mag er zijn en heeft zijn eigen kwaliteiten en ontwikkeling. Ik ben er trots op dat ik hier een bijdrage aan mag leveren.

Voel je vrij om te mailen voor een afspraak of spreek me gewoon even aan.

Mijn werkdagen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag.

Yvonne van den Tillaar

Leerkracht groep 1-2B

Ik ben Yvonne van den Tillaar.

Kleuterleerkracht op basisschool ’t Vijfblad. Ik heb het hier onwijs naar mijn zin!

Dit jaar ben ik op maandag, dinsdag en woensdag in groep 1-2B te vinden. Ik vind het fantastisch om te werken met jonge kinderen en ik ben hier helemaal in mijn element. Ik heb de opleiding tot Specialist Jonge Kind gevolgd en met succes afgerond. Ook maak ik deel uit van het Lerend Netwerk Kleuterspecialisten van de Eenbes.

Ik vind het belangrijk dat kinderen graag naar school komen en dat ze zich veilig voelen in de groep en bij de leerkracht. Wanneer dit goed zit, werkt dat positief door in hun ontwikkeling. Daarnaast hecht ik veel waarde aan de zelfstandigheid van kinderen, maar ook aan de sfeer in de klas. Deze probeer ik zo gezellig mogelijk te maken, door veel te zingen en te dansen of gezellig bij elkaar te gaan zitten bij het luisteren naar een mooi verhaal.

Het mooiste aan het onderwijzen vind ik dat je een steentje kunt bijdragen aan de ontwikkeling en opvoeding van een kind. Elke dag is compleet anders en dat maakt het onderwijs uitdagend.

Ik heb veel zin in dit schooljaar en we gaan samen zorgen voor een heel fijn en leerzaam jaar.

Loop gerust bij me binnen!

Groetjes Yvonne

Sanne Swaanen

Leerkracht groep 1-2B

Ik ben Sanne Nooijen en werk sinds 2016 met veel plezier op Kindcentrum Vijfblad. Ik geniet als kinderen trots zijn op zichzelf wanneer ze iets nieuws hebben geleerd. De eerlijkheid en onbevangenheid van de kinderen maakt dat ik iedere dag weer met veel plezier naar mijn werk ga. Het werken met kinderen is elke dag weer een mooie uitdaging.

 

Een goede sfeer en een veilig klimaat in de klas staan voor mij voorop bij het werken met kinderen.

Ik streef ernaar dat ze zichzelf kunnen zijn bij mij in de groep en zich vertrouwd voelen. Zodat de kinderen met plezier naar school toe komen.

 

Dit schooljaar sta ik in groep 1/2 B. Iedere dag mag ik genieten van die vrolijke snoetjes, gezellige verhalen en levendige fantasie!

Mijn deur staat op donderdag en vrijdag voor je open. Mocht je vragen, opmerkingen of zorgen hebben, kom of mail dan gerust!

Janna van den Berg

Leerkracht groep 3
Mijn naam is Janna van den Berg.
Na mijn afstuderen in 2004, kon ik meteen aan de slag als leerkracht in de bovenbouw van Kindcentrum Vijfblad. Inmiddels is dit alweer mijn 18de jaar op deze school. Dit jaar ben ik  te vinden in groep 3.
Naast leerkracht ben ik ook de gedragsspecialist. Samen met de SEO werkgroep draag ik de verantwoordelijkheid voor de gedragsaspecten van onze school. Leerlingen met problematisch gedrag of een gedragsstoornis hebben altijd sterk mijn interesse gehad. Ik ben er van overtuigd dat leerlingen niet zomaar probleemgedrag vertonen. Ik vind het dan ook een uitdaging om met alle leerlingen in de groep samen een positief leer- en leefklimaat te creëren.
Samen met Willeke en alle leerlingen van groep 3 wil ik ook van dit jaar weer een top jaar maken!
Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik werkzaam in de klas. Wellicht tot snel!
Groetjes,
Juf Janna

Willeke Verbruggen

Leerkracht groep 3
Mijn naam is Willeke Cranenbroek.

In 2002 ben ik afgestudeerd aan hogeschool de Kempel. Na mijn afstuderen ben ik begonnen bij kindcentrum Vijfblad. Al een tijdje dezelfde school maar nog steeds met evenveel plezier. Ik heb ervaring in de groepen 1 t/m 6 en dit jaar ben ik  te vinden in groep 3.
Naast het aanbieden van leerstof vind ik ook de sociale vaardigheden en het ontwikkelen daarvan erg belangrijk. In 2019 heb ik de training Rots & Water gevolgd. Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Een goed programma waar ik ook dit jaar weer mee aan slag ga!
Ik vind het van belang om een goed contact met ouders te hebben. We zorgen samen voor de ontwikkeling van uw kind. U kunt altijd even binnenlopen, bellen of een mailtje sturen bij vragen of om even te kletsen en de klas te bekijken.
​Dit jaar werk ik op woensdag en donderdag in groep 3. Samen met de kinderen en juf Janna maken we er een fijn en leerzaam jaar van!
Groetjes,
juf Willeke

Anne van Vlerken

Leerkracht groep 4
Hallo Allemaal,
Mijn naam is Anne van Vlerken. Nadat ik in 2007 ben afgestudeerd kon ik na een jaartje vervangen aan de slag op het Vijfblad. Inmiddels loop ik dus al heel wat jaren mee en kom ik nog steeds iedere dag met heel veel zin naar school! Tijdens mijn tijd op het Vijfblad heb ik een studie tot rekencoördinator afgerond en mag ik me ook ‘vakspecialist muziek’ noemen.
Dit jaar zul je me op maandag, dinsdag en woensdag zien in groep 4.

Astrid van den Dungen

Leerkracht groep 1C

Koen Beemer

Leerkracht groep 5
Ik ben Koen Beemer en ben sinds drie jaar werkzaam op ’t Vijfblad in groep 5!

Nadat ik de afgelopen jaren met veel plezier stage heb gelopen op andere scholen, is het nu tijd om zelf echt voor de klas te staan. Ik ben op maandag t/m vrijdag werkzaam voor ’t Vijfblad.
Ik vind het belangrijk dat de kinderen graag naar school gaan en dat ze zich veilig voelen in de groep, omdat dit positief is voor hun eigen ontwikkeling. Ook hecht ik veel waarde aan de sfeer in de groep en probeer ik in de klas een klimaat te creëren waarbij kinderen actief, betrokken en met veel plezier bezig zijn.
Ik heb er dit schooljaar heel veel zin in!
Groetjes, Koen

Arthur Peeters

Leerkracht groep 7

Mijn naam is Arthur Peeters. Dit jaar ben ik de leerkracht van groep 7.

Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Naast de dagen dat ik werk als leerkracht zal ik via het zij-instroomtraject ook nog twee avonden in de week studeren.

Voor mij zijn communicatie, humor en respect heel belangrijk en ik zal dan ook er voor proberen te zorgen dat iedere leerling zich op een fijne manier thuis gaat voelen binnen de klas. Waar communicatie met de kinderen voor mij heel belangrijk is, geldt dat ook voor de communicatie met u als ouder. Ik ben bereikbaar op via mail en op het telefoonnummer van school, maar weet dat u ook altijd welkom bent om me op het schoolplein aan te spreken of even binnen te komen lopen na schooltijd. 

Theo van Loon

Leerkracht groep 6 Interne vertrouwenspersoon

Mijn naam is Theo van Loon.

Vanaf 1990 werk ik in het basisonderwijs in Geldrop. Ik ben begonnen op de Nazarethschool, de oude broederschool van Geldrop.Na een aantal jaren is deze school gefuseerd met de Akertschool tot ’t Klokhuis. Ik heb daar vooral lesgegeven in de groepen 4, 5, 6 en 7.

Vanaf 2006 werk ik op Eenbes Kindcentrum Vijfblad. Ik werk het liefst in de bovenbouw, omdat ik naast het geven van de lessen ook graag met kinderen over actuele gebeurtenissen praat.Werken aan een stuk algemene ontwikkeling vind ik erg belangrijk.

Dit probeer ik dan tijdens de lessen terug te laten komen. Dit jaar werk ik in groep 6 samen met juf Maartje.  Zij werkt in groep 6 op woensdag. Ook studeert juf Johanneke dit schooljaar in groep 6 af.

Daarnaast heb ik enkele jaren geleden de  cursus Interne Contactpersoon gevolgd en ben ik sindsdien ook de vertrouwenspersoon voor kinderen op school. Het zal vast en zeker een goed jaar worden.

groet,

Meneer Theo

Lenny Drouen

Leerkracht groep 7

Hallo allemaal,

Ik ben Lenny Drouen en werk nu al meer dan 25 jaar met veel plezier op Eenbes Kindcentrum Vijfblad. Ik ben gestart met les geven in groep 3 en ben na een vijftal jaren richting de middenbouw gegaan en heb lesgegeven aan de groepen 4 t/m 8.

Dit jaar werk ik op dinsdag, woensdag en donderdag naast meester Arthur in groep 7.

Tien jaar geleden heb ik de opleiding Magistrum (management voor schoolleiders) afgerond. Sindsdien maak ik deel uit van het managementteam.

Daarnaast ben ik ook sinds tien jaar Rots en Water-trainer. Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Een goed programma waar ik samen met de andere trainers ook dit jaar weer mee aan slag ga.

Een goed contact met ouders vind ik erg belangrijk. Zo kunnen we samen de ontwikkeling van uw kind het beste begeleiden.

Ik heb veel zin in dit schooljaar en hoop dat we er samen een fijn jaar van kunnen maken.

Mocht u vragen hebben kom gerust langs, de deur staat open.

Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdag en donderdag.

Met vriendelijke groet, Lenny Drouen

Selina Swinkels

Leerkracht groep 8

Hoi,

Mijn naam is Selina Swinkels en dit wordt mijn tweede jaar in groep 8. Ik ben werkzaam van maandag t/m vrijdag. Ik heb ontzettend veel zin om met groep 8 te werken. Dit is een erg bijzonder jaar voor de kinderen, maar ook zeker voor de leerkracht. Op het programma staat het kamp, het advies, de overstap naar het voortgezet onderwijs en natuurlijk de musical. Allemaal bijzondere en leuke dingen waar ik de ouders ook bij nodig heb. Voor mij zijn communicatie, respect en met veel plezier naar school gaan belangrijk. Communicatie met de kinderen is belangrijk, maar net zozeer met ouders. Je kan me bereiken op mijn emailadres en de deur staat na schooltijd open.  

Groetjes, juf Selina 

Maartje van Heuvel

Leerkracht groep 1-2A

 

 

 

Inge van Groesen

Administratief medewerkster
Hoi, ik ben Inge.
Sinds eind 2019 ben ik werkzaam als administratief medewerkster binnen eenbes basisonderwijs. Hiervoor heb ik jaren administratief werk gedaan in het hoger onderwijs. In het basisonderwijs vind ik het wat persoonlijker en word ik blij van de snoetjes van alle kinderen die hier rondlopen. Ik heb het dan ook erg goed naar mijn zin. Het werk wat ik doe is afwisselend en dat maakt het zo leuk. Ook het contact met collega’s, kinderen en ouders maakt het fijn om hier te werken.
Ik werk 2 dagdelen op een andere Eenbes school en 2 dagdelen op kindcentrum Vijfblad.
Groetjes, Inge

Stijn van Erp

Conciërge

Mijn naam is Stijn. Ik werk nu al een aantal jaar op kindcentrum Vijfblad als conciërge. Hiervoor heb ik op enkele andere scholen gewerkt als conciërge. In totaal doe ik dit werk al 25 jaar met veel plezier. Het leuke aan dit werk is dat het zo afwisselend is. En ook het leuke contact met collega’s, leerlingen en ouders vind ik erg plezierig.

Renate Groenveld

Interim directeur

Mijn naam is Renate Groenveld en ik ben al 23 jaar gelukkig getrouwd met Sven, met wie ik een zoon genaamd Daan en dochter Janne heb. Onze hond Mac maakt het gezin compleet. 

Sinds 2007 ben ik werkzaam als directeur in het basisonderwijs en heb die functie op verschillende kleine en grote basisscholen en ook Kindcentra vervuld. Al sinds de Pabo, ruim 25 jaar geleden, was duidelijk dat onderwijs en leidinggeven mij in het bloed zit. Ben begonnen als leerkracht en ik werd al vrij snel teamleider en coach voor nieuwe collega’s. Door goed leiderschap bijdragen aan een mooie ontwikkeling van teamleden om zo nog beter onderwijs te verzorgen voor kinderen, is een van mijn drijfveren. In 2021 heb ik besloten om mijn loopbaan te vervolgen als interim-directeur en coach voor startende schoolleiders/directeuren.

Dit schooljaar gaan wij elkaar ontmoeten en ik kijk uit naar een fijn schooljaar met de leerkrachten, leerlingen en ouders van het Vijfblad.

Daphne Biemans – Dansen

Interim interne begeleider

Mijn naam is Daphne Dansen. 

Ik ben 51 jaar oud, getrouwd en moeder van een dochter van bijna 20. 

Sinds 1997 ben ik werkzaam in het onderwijs. Na eerst een aantal jaar voor de klas gestaan te hebben in verschillende groepen heb ik, na diverse opleidingen gedaan te hebben, de overstap gemaakt om intern begeleider te worden. Nadat ik dit ongeveer 6 jaar gedaan heb, werd ik schooldirecteur. Dat heb ik ruim 10 jaar gedaan en toen begon het toch weer te kriebelen, ik wilde iets anders gaan doen. Inmiddels werk ik als zelfstandige binnen het onderwijs. Ik help leerkrachten en scholen de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Het coördineren van de juiste ondersteuning voor kinderen en soms ook ouders, het coachen van leerkrachten en zorgen voor kwalitatief goed onderwijs, vind ik erg leuk om te doen. Dit jaar ben ik alle dagen in de week aanwezig bij Kindcentrum Vijfblad. Mocht u iets met mij willen bespreken, bent u van harte welkom! 

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.