Saskia van Erp

Leerkracht groep 4
Coach en begeleider

saskia.vanerp AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Saskia van Erp.

 

Sinds 2012 ben ik werkzaam op Eenbes basisschool Vijfblad en ik heb het er erg naar mijn zin!

 

Tijdens de opleiding tot kindercoach een aantal jaar geleden, heb ik kennis gemaakt met oplossingsgericht coachen. Hierbij wordt ondersteuning geboden door in gesprek samen op zoek te gaan naar oplossingen. Het werken vanuit krachten en kwaliteiten van kinderen leverde mooie resultaten op. De focus komt weer op het positieve te liggen.

De opgedane kennis en ervaringen vanuit deze opleiding wilde ik graag vertalen naar het onderwijs. De studie Master Special Educational Needs heeft me hiervoor handvatten gegeven. Binnen mijn onderzoek heb ik bekeken hoe we als school om kunnen gaan met de onderwijsbehoeften van de leerlingen en hoe ik leerkrachten kan begeleiden bij het reflecteren op hun eigen handelen. Twee jaar geleden heb ik de studie Master NLP communicatie en coaching aan Hogeschool de Kempel afgerond. Hierna heb ik opleiding tot schoolopleider gevolgd. Ik hoop hiermee de studenten binnen en buiten onze school nog beter te kunnen begeleiden.

 

Ik ben op maandag, donderdag en vrijdag werkzaam in groep 4. Op dinsdag werk ik als extern stagebegeleider voor Hogeschool de Kempel. Op woensdag ben ik werkzaam voor de leidende coalitie Passend onderwijs en als schoolopleider binnen onze school. Een mooie, uitdagende en afwisselende baan dus!

 

Ik geniet elke dag van het enthousiasme van kinderen. In mijn klas probeer ik een klimaat te creëren waarin kinderen actief, betrokken en met plezier leren, waardoor ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. De betrokkenheid van ouders speelt hierin een grote rol.

 

Tot ziens in groep 4!

 

Groetjes Saskia

 

 

Naar overzicht