Loes Sleegers

Orthopedagoog

loes.sleegers AT eenbes DOT nl

Als klein meisje wist ik het al; ik wil het onderwijs in gaan. Mijn droom was balletjuf of juf op een basisschool worden. Die droom kwam uit in 2002. Al tijdens mijn opleiding aan de Pabo had ik een bijzondere interesse in de ontwikkeling van kinderen, en dan met name voor de kinderen waarbij het allemaal niet vanzelf gaat. Daar wilde ik meer van weten. Met deze motivatie ben ik orthopedagogiek gaan studeren met als afstudeerrichting “leren en ontwikkeling”.

 

Na verschillende functies binnen het onderwijs te hebben bekleed en diverse scholingen te hebben afgerond is mijn passie voor leren en ontwikkeling verder gegroeid en versterkt. Binnen mijn huidige functie als orthopedagoog neem ik graag samen een kijkje onder de ijsberg: wat is de oorzaak van het zichtbare, wat speelt er werkelijk. Uitgaande van de positieve intenties, als neutrale getuigen zonder oordeel, samen zoeken naar mogelijkheden om iemand (weer) in zijn kracht te zetten. Het is mijn missie om kinderen gelukkig te zien, door vanuit mijn rol samen te werken met leerkrachten welke in een positieve flow zitten en volop in ontwikkeling zijn.

 

Dit schooljaar ben ik met Lilian Spijkerman (coach binnen Eenbes Basisonderwijs) verbonden aan de kern Geldrop-Mierlo om samen met leerkrachten en andere betrokkenen rondom de kinderen aan mijn missie te werken.

 

Graag tot ziens!

 

Loes Sleegers

Naar overzicht