Welkom in groep 1-2B

 

Welkom in groep 1-2B!

 

Juf Yvonne staat op maandag t/m woensdag voor de groep, juf Sanne is er op donderdag en vrijdag.

 

Dit schooljaar zijn we gestart met 21 kinderen. Voor de grote vakantie hebben we al kennis gemaakt. Het is een gezellige lieve groep. In de loop van het jaar krijgen we er nog een paar vriendjes en vriendinnetjes bij.

 

Zo ziet een dag bij de kleuters er ongeveer uit: We beginnen de dag in de kring. In de kring vertellen we elkaar wat we allemaal meemaken, we luisteren naar mooie verhalen of doen reken of taalspelletjes. Na de kring gaan we werken en spelen. We hebben verschillende hoeken in de klas, zoals een lees/schrijfhoek, rekenhoek, een gezellige huishoek, een grote bouwhoek, een knusse leeshoek en nog veel meer. We werken ook uit de kasten met allerlei ontwikkelingsmateriaal. Na het werken gaan we weer in de kring voor een rekenactiviteit, taalactiviteit of spelletje. Daarna gaan we fruit eten. Er zijn meerdere kringen op een dag. We gaan iedere dag even lekker buiten spelen. In de ochtend met de peuters en in de middag met de kinderen uit groep 3 en 4.
Wist je dat we bij de kleuters als starten met Engels?

 

Op dinsdag en donderdag gaan we lekker gymmen. Op maandag, dinsdag en donderdag eten de kinderen lunch op school. De kinderen zijn die dagen om 14.45uur uit. Op woensdag en vrijdag zijn de kinderen om 12.30u uit. ’s Middags gaan we lekker zingen of dansen en natuurlijk weer werken en spelen.

 

Raai de Kraai en de logeerbeer zijn vaste gezichten bij ons in de klas. De logeerbeer mag na de kerstvakantie bij kinderen uit groep 1 gaan logeren dit jaar. De kinderen van groep 2 mogen al een echte boekenbeurt houden en voor de klas vertellen over hun lievelingsboek. Deze kinderen krijgen om beurten een mapje mee naar huis waar alles in staat uitgelegd. In onze klas hebben we verschillende verteltassen. In deze tassen zit een boekje, een spelletje en soms nog een andere verrassing. Ieder kind krijgt een keer een verteltas. De tas mag je een week lenen van school en moet daarna weer terug naar school.

 

We gaan er samen een fijn jaar van maken. Kom gerust een keertje kijken!

Groetjes juf Yvonne, juf Sanne en alle kinderen van 1-2B