Welkom in groep 1-2A

Leuk dat je een kijkje komt nemen in onze groep!

Wij zijn juf Anke en juf Afke. Op maandag en dinsdag staat juf Anke voor de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Afke er.

 

In de klas starten we ’s morgens met de kring. Na de kring gaan we werken. Op de tafels liggen de werkjes al klaar, voorzien van een naamkaartje. Zo weten de kinderen wat ze moeten gaan doen. Als het kaartje niet bij een werkje op tafel ligt, dan hangt hun kaartje op het planbord. Daar staan de hoeken (huishoek, bouwhoek, leeshoek) op en werkjes die ze daarna mogen kiezen. Als een werkje gemaakt is en gecontroleerd door de juf, mogen de kinderen vrij kiezen.

 

We eten in de kring ons fruit op. Voor we gaan eten hebben we nog een kringactiviteit. Dat kan een reken- of taalactiviteit zijn. En daarna gaan we lekker buiten spelen.

Voor we brood gaan eten, hebben we ook weer een kring. En na het brood eten gaan we weer fijn even buiten spelen. Samen met de groepen 3 en 4.

’s Middags staat er weer een kring gepland. In deze kring hebben we aandacht voor Engels, kwink, verkeer, drama en muziek.

Daarnaast gaan we twee keer in de week gymmen. Op dinsdag en donderdag.

Een dag gaat snel voorbij, de kinderen zijn lekker bezig en er is veel afwisseling.  We vinden het leuk om te zien dat de kinderen zich ontwikkelen en dat ze genieten!

Graag tot ziens in onze klas!